Bucket List este lista cu dorinţele noastre, cu lucrurile pe care vrem să le facem şi să le simţim, lucruri care ne creează sentimentul de fericire pe care toţi îl căutăm în această viaţă. Atunci când ne gândim la Bucket List ne gândim în special la călătorii, la experienţe unice legate de sporturi extreme sau la lucruri materiale pe care vrem să le dobândim. De data asta îţi propun să te gândeşti altfel la Bucket List-ul tău şi să adaugi în el aceste 3 idei diferite:
1. Bucket List | Petrece-ţi 30 de zile la ţară
Între viaţa la oraş şi viaţa la ţară există o competiţie acerbă, cu adepţi înfocaţi şi de o parte şi de alta. Pentru unii traiul la ţară este un chin, o tortură asupra propriei persoane atunci când locuinţa nu dispune de confortul dintr-un apartament. Pentru alţii traiul la ţară înseamnă libertate, împlinire sufletească. Restul sunt amănunte.
De multe ori competiţia dintre aceste 2 traiuri de viaţă diferite se mută şi în mintea noastră.
Începem să ne gândim unde ar fi mai bine pentru noi să locuim, la toate avantajele şi dezavantajele posibile, şi sunt multe de ambele părţi.
Dar sufletul tău ce spune? Îţi poţi da seama doar dacă închizi ochii şi îţi imaginezi un răsărit şi un apus de vară.
Unde te afli? Pe terasa unei case la ţară înconjurată de natură, ascultând ciripitul păsărilor sau pe terasa unui apartament înconjurată de blocuri, ascultând motoarele şi claxoanele maşinilor? Ce poate fi mai frumos decât să te trezeşti dimineaţa şi să-ţi bei cafeaua sau ceaiul în aer liber răsfăţată de primele raze de soare sau să priveşti seara apusul de soare îmbrăţişată de o adiere caldă?
Gândeşte cu sufletul, nu cu mintea. Lasă deoparte dezavantajele pe care le poţi avea departe de freamătul oraşului şi experimentează timp de 30 de zile traiului la ţară.
Alege o lună din an în care să te poţi bucura pe deplin de natură, de peisaje, de drumeţii, de cântecele păsărelelor, de ploi şi adieri călduroase, de duşuri în aer liber, de mâncăruri pregătite la ceaun şi de alimente sănătoase. Va fi ca un restart pentru mintea şi sufletul tău. Ia-ţi 10 cărţi cu tine, un jurnal şi pregăteşte-te să nu-ţi mai pese de nimic. Bucură-te de natură şi de sentimentul de linişte din sufletul tău.
2. Bucket List | Scrie-ţi povestea vieţii tale
Indiferent ce vârstă ai în momentul în care te vei apuca de scris vei umple pagini întregi.
Tuturor ne place să ne povestim copilăria, să povestim despre întâmplările amuzante din viaţa noastră, despre lucrurile care ne-au marcat viaţa şi despre persoanele care ne-au marcat existenţa.
Să scrii despre lucrurile care te-au făcut să fii cine eşti astăzi poate fi terapie pentru sufletul tău, un lucru care nu ar trebui să lipsească dintr-un Bucket List.
Acest lucru te va ajuta să reflectezi asupra trecutului tău. Îţi vei reaminti de persoane dragi pe care este posibil să le fi uitat. Vei fi surprinsă să constaţi că scoţi din subconştientul tău întâmplări la care nu te-ai mai gândit din momentul în care ţi s-au întâmplat. Vei descoperi cât de mult contează copilăria în viaţa unui om şi vei fi surprinsă să vezi câte legături s-au creat între activităţile şi visurile din copilărie şi dorinţele tale de „om mare”. Îi vei întelege pe cei care sunt de acord cu faptul că dacă vrei să îţi cunoşti viitorul trebuie să te întorci în trecut.
Nu îţi face griji pentru cum vei scrie şi în ce ordine. Pur şi simplu scrie. Peste ani şi ani acest jurnal va fi ca o comoară pe care nu va trebui să o cauţi în adâncurile sufletului şi minţii tale. Va fi mereu la îndemână, pregătită pentru a te bucura de ea şi de amintirile ei. Şi poate îi vei bucura şi pe alţii cu povestea vieții tale. 🙂
3. Bucket List | Creează ceva
Creativitatea este o formă grozavă de terapie care reduce stresul iar momentul în care proiectul tău ia forma finală vei fi acaparată de un sentiment de fericire care poate concura cu cele mai frumoase momente din viaţa ta. Un lucru numai bun de adăugat în Bucket List-ul tău.
Gândeşte-te la proiecte pe care le-ai admirat în ultimii ani, la ceva ce te-a făcut să exclami: „Şi eu îmi doresc să fac asta!”.
Poate fi o casă construită cu propriile mâini, o căsuţa în copac, renovarea unei locuinţe, recondiţionarea unor obiecte vechi, picturi sau lucruri create manual. Gândeşte-te şi nu mai amâna. Trece acel lucru pe care doreşti să-l faci în Bucket List-ul tău.
Informează-te dacă nu ştii exact cum se face, cumpără tot ce îţi trebuie pentru acel lucru şi apoi bucură-te de sentimentul de împlinire pe care o să-l ai când în sfârşit din mâinile tale va lua naştere un lucru deosebit pe care întotdeauna ţi l-ai dorit să-l faci.
Trece aceste 3 lucruri în Bucket List-ul tău şi pregăteşte-te pentru a le îndeplini. Ieşi din tiparele obişnuite ale unui Bucket List şi provoacă-te să faci şi lucruri diferite.
Chiar dacă aceste lucruri îţi par mai complexe decât o călătorie sau o simplă activitate care te bucură, merită efortul tău. Odată cu îndeplinirea lor vei câştiga nişte experienţe de viaţă deosebite şi vei avea mai multă încredere în tine că poţi face orice îţi propui.
Sursă foto Unsplash
Citeşte şi:
- Top 7 cele mai frumoase plaje din România
- 20 dintre cele mai frumoase citate despre iubire
- 15 dintre cele mai frumoase citate despre femei
- 20 de citate despre cafea care te vor face să-ţi mai doreşti una
- 77 de idei pentru Bucket List-ul tău